Eindvoorstelling ‘Stedentrip’ was een groot succes

Het publiek in de bomvolle theaterzaal genoot van complete voorstelling voor en door alle leeftijden georganiseerd door Muzecollectief en Muzehof centrum voor de kunsten. De twee Eindvoorstellingen in Theater Hanzehof op 6 juli jl. waren een enorm succes. Honderden muzikanten, dansers en circusartiesten van alle leeftijden hebben de voorstelling in korte tijd ingestudeerd onder leiding van docenten van het Muzecollectief.

De muziektheatervoorstelling ‘Stedentrip’ was een hele reis door muzieksteden als Galway, Wenen en Venetië. Ook dans- en circussteden als Rotterdam, New York en Caïro werden gepresenteerd. Heel bijzonder is dat er speciaal voor deze voorstelling nieuwe nummers zijn geschreven door Andor Boddeke, ‘Rondje Europa’, en rapper Sem Boer, ‘Zutphen’.

 Alle deelnemers aan de eindvoorstelling

Elegante dansbijdragen van Sheila’s Buikdanscentrum vulden de muziek prachtig aan. De urban dance moves van DANZA van Mars Bentum spatten van het podium af en kregen veel respons uit de zaal. De jonge artiesten van circusschool Fabriek Fysiek verrasten iedereen met hun acrobatiek en spectaculaire luchtwerk.

Op het achterdoek werd het verhaal verbeeld door een animatiefilm van Ruben de Waal. Levensechte decorstukken zoals een gondel en een koffiebar waren door deelnemers gemaakt o.l.v. Esmee Seebregts. Het kledingadvies van Inge Schoonderbeek zorgde voor samenhang in het podiumbeeld.

In de voorstelling was ook aandacht voor een goed doel, dit keer de Zutphense stichting Het Dagelijks Bestaan. Er werd flink gedoneerd.

Projectweken en Eindvoorstelling

De drie projectweken vinden ieder jaar plaats, ieder project is dan een onderdeel van de Eindvoorstelling. Door de manier van werken en de jarenlange ervaring van de docenten van het Muzecollectief lukt het om in samenwerking met Muzehof en andere organisaties uit de regio de voorstelling op de planken te brengen. Zo is er bladmuziek op maat gemaakt zodat alle niveaus samen kunnen spelen. In veel projecten spelen deelnemers van 7 jaar oud samen met 70-plussers. Ook zonder muziekinstrument kon men meedoen met zingen en decors bouwen in dit gratis festival voor iedereen uit de wijde regio van Zutphen en Lochem. De datum voor volgend jaar staat al vast: 12 juli 2025.

  • Heb je een vraag? Neem contact op met de Muzehof.
  • Vind ons leuk op facebook en blijf op de hoogte van onze nieuwtjes!