Julie de la Fuente gaat na 37 jaar met pensioen

Julie de la Fuente gaat na 37 jaar met pensioen

Deze zomer gaat Julie de la Fuente met pensioen na een dienstverband van 37 jaar. Daarvan was zij 35 jaar dansdocent en 9 jaar cultuurcoach/ buurtsportcoach voor Muzehof Cultuur en School, waar ze samen met cultuurcoaches zorgde voor cultuuronderwijs op basisscholen in de gemeente Zutphen.

Julie de la Fuente in de Dansstudio van Muzehof Zutphen

Dansdocent

Julie werd in 1987 dansdocent bij de Muzehof, de sollicitatiebrief moest toen nog handgeschreven zijn. Hier werkte ze intensief samen met haar collega Joke Rebel. Veel leerlingen zijn doorgestroomd naar vakopleidingen. De prachtige dansvoorstellingen in de Hanzehof, waar alle leerlingen konden schitteren, waren ook een inspiratie voor collega's overal in het land.

Brede activiteiten met Muzehof als basis

Julie heeft tijdens haar werk als dansdocent altijd andere rollen erbij gehad. Haar grote sociale bewogenheid blijkt uit welzijnsprojecten zoals Verborgen Schatten in het Waterkwartier, Dansend door het leven en de drie Dansdagen die nu zijn uitgegroeid tot TalentExpress. Als intermediair voor het Jeugdfonds Sport & Cultuur heeft ze veel kinderen geholpen om een fijne hobby te kunnen delen met anderen.
Ook hielp zij met het opzetten van de kunst- & cultuurlijn van Eligant Lyceum. Hierin begeleidde ze vier jaar lang projecten muziek, theater, beeldend en dans.

Cultuurcoach en Buurtsportcoach

Vanaf 2015 was Julie de la Fuente Buurtsportcoach voor Actief Zutphen en het CultuurBeweegProgramma van de gemeente Zutphen. En als cultuurcoach van Muzehof organiseerde ze de cultuureducatie op basisscholen. Ze adviseerde scholen om te kiezen uit het Muzehof Cultuurmenu, met projecten van kwalitatief hoog niveau. Het samenstellen hiervan is altijd een hele klus. Daar heeft ze gezien dat kinderen zelfvertrouwen krijgen als ze iets hebben gemaakt, leren zich goed te presenteren en een eigen smaak te vormen met respect voor de mening van een ander.
Julie staat aan de basis van het meerjarig convenant dat dit alles mogelijk maakt, tussen de gemeente Zutphen, culturele basisorganisaties en nagenoeg alle basisscholen.

‘Blijven dansen!’

Julie neemt afscheid met de oproep om te blijven dansen. ‘Ik ben als dansdocent op deze wereld gekomen!’, aldus Julie. Ze heeft met alle leeftijden gewerkt, van 4 tot 80+. Haar oudste leerling woont nu in zorgcentrum Tusselerhof in Lochem en is 104 jaar oud. Dit zijn lessen voor Fit-Art die Julie nog steeds geeft. In De Bovenkamer, huiskamer voor mensen met dementie en hun mantelzorgers, gaat ze door met de lessen Bewegen op muziek. Julie: ‘Dat vind ik het mooie van mijn vak, dat je je hele leven kunt dansen. Het niveau bepaal je zelf’.

Muzehof centrum voor de kunsten is dankbaar voor de lange samenwerking en wenst Julie een hele fijne tijd toe!

  • Heb je een vraag? Neem contact op met de Muzehof.
  • Vind ons leuk op facebook en blijf op de hoogte van onze nieuwtjes!