Aafje Hunink neemt afscheid

in het park naast Muzehof. Zutphen

Onze collega Aafje Hunink heeft officieel afscheid genomen van Muzehof, na 10 jaar met heel veel plezier werkzaam te zijn geweest als cultuurcoach en programmamanager. Ze is inmiddels gestart als Manager Cursusaanbod bij Kubus, centrum voor Kunst en Cultuur van Lelystad. Aafje: “In mijn tijd bij Muzehof heb ik vele rollen en taken mogen vervullen en samen met mijn collega’s onder andere een prachtige kunsteducatieafdeling neergezet waar ik trots op ben.”
Aafje heeft als cultuurcoach voor Muzehof Cultuur en School basisscholen in Lochem geadviseerd in de cultuureducatie. Als programmamanager was ze met veel doorzettingsvermogen betrokken bij lokale en regionale initiatieven in cultuur en welzijn, zoals Kunstkracht in Zutphen.

Hoogtepunten
Ze heeft op ons verzoek nagedacht over de hoogtepunten van de afgelopen jaren. Dat was nog best lastig, want het werken als Cultuurcoach vereist een constante aandacht. ‘Het is meer een proces wat je steeds blijft voeden. Wanneer je merkt dat een school (ICC er, team, directeur) instapt en echt een ontwikkeling doormaakt. Dat er een klik ontstaat, die de gesprekken verdiept en uiteindelijk zal zorgen voor meer creativiteit bij henzelf en de leerlingen.”
Ook is er een enorm intern organisatievermogen nodig om alles op rolletjes te laten verlopen. Het professionaliseren van de planning en communicatie met de scholen, met grote inzet van collega’s Joke Rebel en Lisette van den Berg, is een geweldige ontwikkeling geweest.
Aafje denkt met veel plezier en trots terug aan de doorlopende geschiedenis-leerlijn Reizen in de Tijd, ontwikkeld samen met Ben Bregman van erfgoed Gelderland. Van het provinciale overleg, ook met Cultuur Oost, heeft ze altijd heel erg genoten. “Altijd zoekend naar waar ben je het sterkst als lokale speler, en waar ben je sterker als regio.” Een mooi voorbeeld is het Retourtje Cultuur: de provinciale vervoersregeling om schoolkinderen naar voorstellingen elders te brengen. Aafje heeft dat mede mogelijk gemaakt door wel vijf jaar in een overleg met de provincie te zitten, maar nu gaan er dan duizenden leerlingen naar prachtige voorstellingen die de Cultuurcoaches weer elk jaar mochten programmeren voor de scholen.

Stijgende lijn
CMK (CultuurEducatie met Kwaliteit) is in tien jaar uitgebouwd van een heel klein groepje scholen naar 25 scholen, met ook voortgezet onderwijs. Hier is ook al samenwerking met Voorst. Aafje merkt op dat de samenwerking tussen Lochem en Zutphen steeds sterker is geworden over de jaren. Ze hoopt op nog meer samenwerking in de toekomst.

We vinden het ongelofelijk jammer dat we haar moeten uitzwaaien, maar gunnen haar uiteraard een nieuwe stap binnen haar carrière!

Aafje Hunink wordt als cultuurcoach in Lochem opgevolgd door Lynn Kosakoy.
Op de foto het vernieuwde team van Muzehof Cultuur en School: Marit Rodgers (planning), Lisette van den Berg (cultuurcoach Zutphen) en Lynn Kosaskoy (cultuurcoach Lochem)

team Muzheof Cultuur en School, 2024

  • Heb je een vraag? Neem contact op met de Muzehof.
  • Vind ons leuk op Facebook of Insta en blijf op de hoogte van onze nieuwtjes!