Houten frame legt verbindingen

Bestuursvoorzitter stichting Muzehof gezocht

Muzehof is er voor iedereen die zich creatief wil uiten en ontwikkelen en/of van kunst en cultuur wil genieten. We bieden een speelveld waar makers, partners en publiek elkaar ontmoeten. Iedereen kan bij ons terecht. Samen maken we de samenleving kleurrijk en krachtig. Drie pijlers staan bij Muzehof centraal: Cultuur & School (onderwijs), Cultuur & Welzijn (sociaal domein) en Cursussen & Workshops (amateurkunst). Muzehof initieert, samen met culturele partners, talloze cultureel-maatschappelijke projecten.

In het ondernemingsplan Welkom in een creatief leven lees je meer over Muzehof. Vanuit dat perspectief levert Muzehof een betekenisvolle bijdrage aan het cultureel en maatschappelijk klimaat in Lochem, Zutphen en de regio.

Stichting Muzehof in Zutphen/Lochem zoekt:

een bestuursvoorzitter

De bestuursvoorzitter heeft belangstelling voor kunst en cultuur in de breedste zin van het woord en een duidelijke visie op de koers van Muzehof. De voorzitter is bekend met processen en personen in de politiek-bestuurlijke omgeving en is op de hoogte van actuele beleidsontwikkelingen in de cultuursector. Hij/zij beschikt bij voorkeur over een relevant netwerk, zoals bij overheden en in de culturele sector. In voorkomende gevallen is de voorzitter – in onderlinge afstemming en naast de directeur (die deze rol primair vervult)  – in staat Muzehof extern te vertegenwoordigen en zo nodig te lobbyen bij fondsen en overheden.

De vaardigheden waarover de voorzitter dient te beschikken:
- het vermogen om met gezag de voorzittersfunctie in het bestuur te vervullen;
- de persoonlijkheid om een leidende rol te vervullen bij de menings- en besluitvorming van het bestuur;
- het vermogen om in teamverband te werken en daar leiding aan te geven;
- zorg kunnen dragen voor een evenwichtige verdeling van taken en verantwoordelijkheden binnen het bestuur;
- de capaciteiten en vaardigheden binnen het bestuur optimaal te benutten;
- zich op de hoogte te stellen van relevante (bestuurlijke) ontwikkelingen en die in te brengen;
- goede contactuele eigenschappen;
- goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid;
- bestuurlijke of toezichthoudende ervaring is een pré.

Info over het bestuur:
Het bestuur van Stichting Muzehof bestaat uit vijf personen en vergadert ongeveer 8 maal per jaar. Gestreefd wordt naar diversiteit in de samenstelling van het bestuur, waarin ook de belangrijkste expertises die van belang zijn voor de Muzehof zijn vertegenwoordigd. Elk van de bestuursleden heeft momenteel één of meer portefeuilles of aandachtsgebieden. Net zoals de organisatie van de Muzehof zelf, is het bestuur enthousiast en ambitieus en volgt zij nieuwe ontwikkelingen op de voet.

Een benoeming geldt voor een periode van vier jaar met de mogelijkheid van een éénmalige herbenoeming. De gewenste ingangsdatum is 1 december 2024 of zoveel eerder als mogelijk is. Gezien het gebied waarin Muzehof werkt hebben kandidaten uit de gemeenten Zutphen of Lochem de voorkeur, maar woon je wat verder weg en ben je geïnteresseerd, aarzel dan niet om te reageren. Het betreft een onbezoldigde functie.

Muzehof wil een inclusieve organisatie zijn en onderschrijft de Governance Code Cultuur, de Code Diversiteit & Inclusie en de Fair Practice Code.

Extra informatie & solliciteren:
Momenteel bevindt Muzehof zich, voor wat betreft het Zutphense verzorgingsgebied, in een door de gemeente Zutphen geïnitieerd onderzoekstraject naar mogelijke organisatorische samenwerking en gezamenlijke huisvesting met Theater Hanzehof en Bibliotheek Berkel en IJssel in Zutphen. Dit vraagt in deze periode extra inzet en betrokkenheid vanuit het bestuur.

Voor meer informatie over de inhoud van de functie is het mogelijk om contact op te nemen met de secretaris van het bestuur Irene van Kesteren (info@irenevankesteren.nl of 06 22032986). Ben je enthousiast, mail dan je motivatie en curriculum vitae uiterlijk 21 oktober naar het hiervoor genoemde emailadres.

  • Heb je een vraag? Neem contact op met de Muzehof.
  • Vind ons leuk op Facebook of Insta en blijf op de hoogte van onze nieuwtjes!