Dwarsfluit voor volwassenen
Wil je dwarsfluit spelen?
De eerste lessen zijn erop gericht om een goede toon te maken. Als dat lukt, komen de vingers erbij. Zelfs als je last hebt van ademhalingsproblemen (zoals astma) kun je dwarsfluit spelen; het is zelfs goed voor je.
De muziek van de dwarsfluit
Er is heel veel muziek voor dwarsfluit geschreven: klassiek, pop, volksliedjes voor fluitsolo of voor fluit met piano- of cd-begeleiding, voor fluitensemble, voor fluit met strijkers, noem maar op. Na een paar jaar les is het mogelijk om mee te spelen in het Symfonieorekst of in een popband, of volksmuziekensemble.
Hoe werkt de dwarsfluit?
De dwarsfluit is een hoog blaasinstrument met een mooie, warme klank. Hij wordt meestal van zilver gemaakt. Je krijgt geluid uit de dwarsfluit door een straaltje lucht schuin in het mondgat te blazen. De verschillende tonen maak je door de kleppen in te drukken. De piccolo is een heel kleine dwarsfluit, die nog hoger klinkt. Lager klinken de altdwarsfluit en de basfluit. Een traverso is een oude soort fluit van hout en heeft gaten in plaats van kleppen. Deze wordt voornamelijk gebruikt voor barokmuziek. Al deze fluiten kun je op de Muzehof leren bespelen.
Een dwarsfluit kopen of huren?
Goede leerlingenfluiten zijn er vanaf ongeveer 500 euro. Tweedehands fluiten zijn soms ook te koop. Huren is ook mogelijk. Voor 150 euro huur je een nieuwe fluit voor een heel jaar. Overleg voor aanschaf met de docent.
Aanmelden via Muzecollectief
De les wordt gegeven door een docent van het Muzecollectief. Je kunt je hier direct aanmelden.
Aanmelden via Muzecollectief