Slagwerk voor jongeren
Wil je slagwerk spelen?
Je kunt je nu al aanmelden! De eerste lessen zijn auditief (op het gehoor) en daarna begin je met noten te lezen. In de les wordt er veel met muziek meegespeeld, maar leer je ook veel verschillende soorten muziekstijlen en ritmes spelen.
De muziek van de slagwerkinstrumenten
Met slagwerk kun je vele muziekstijlen spelen, van klassiek en pop, tot harmonie en fanfare. Met veel slagwerkinstrumenten samen kun je een slagwerkgroep vormen. Kies je voor de Hafa-richting (harmonie fanfare) dan word je opgeleid volgens landelijk gestelde eisen en is het mogelijk om bijvoorbeeld in een harmonie, fanfare of symfonieorkest te spelen. Met deze opleiding leer je onder andere de kleine trom, drumstel, pauken, bekken, marimba en cowbell te bespelen.
Hoe werken de slagwerkinstrumenten?
Slagwerk is een verzamelnaam voor instrumenten waar je op kunt slaan met (meestal) een stok of je handen Het meest bekende slagwerkinstrument is het drumstel. Maar slagwerk is veel meer. Zo zijn er ook melodische slagwerkinstrumenten, zoals pauken, marimba, vibrafoon, klokkenspel. Een andere grote groep slagwerkinstrumenten is de percussie-instrumenten, zoals conga’s, bongo’s, cowbell, shaker en beatring. In grote ensembles zoals de fanfare, de harmonie en het symfonieorkest worden vaak heel veel verschillende slagwerkinstrumenten gebruikt (veel van de hierboven genoemde). Het meest bekend zijn: drumstel, kleine trom, concertbekkens, pauken en het klokkenspel (of lyra).
Slagwerkinstrumenten kopen of huren?
Overleg altijd eerst met de docent. De docent kan je ook tips geven waar je een slagwerkinstrumenten kunt kopen of huren.
Aanmelden via Muzecollectief
De les wordt gegeven door een docent van het Muzecollectief. Je kunt je hier direct aanmelden.
Aanmelden via Muzecollectief