Harp voor jongeren
Wil je harp spelen?
Dat kan al op jonge leeftijd bij de Muzehof. De meeste leerlingen beginnen eerst op een ‘haakjesharp'. Deze heeft geen pedalen maar haakjes waarmee je de toonhoogte van de snaren kunt veranderen. Al tijdens de eerste les leer je een liedje spelen. Een paar keer per jaar zijn er ensemble-lessen: met de andere harpleerlingen vorm je dan een écht harporkest. Ook andere manieren van samenspelen zijn mogelijk binnen de Muzehof.
De muziek van de harp
Met de harp kun je allerlei soorten muziek spelen van klassiek tot pop. Ook bestaat de elektrische harp. Op de Muzehof kun je meespelen in verschillende ensembles en het symfonieorkest. Ook wordt de harp gebruikt als begeleidingsinstrument, bijvoorbeeld voor zangers of als samenspeelinstrument met andere instrumenten.
Hoe werkt de harp?
De harp is het alleroudste snaarinstrument. De klankkast van de harp is het hart van het instrument en bepaalt in grote mate de klank. De snaren oefenen enorme krachten uit op de harp: bij een harp met 34 snaren is dit ongeveer 1500 kilo! Je kunt wel nagaan dat een harp daarom bijzonder stevig in elkaar moet zitten. Alleen het beste hout is goed genoeg. Daar staat wel tegenover dat het instrument een lange levensduur heeft en dat je op een kleine harp met 34 snaren eigenlijk je hele leven kunt blijven spelen. Mocht je toch meer willen dan is er de pedaalharp: dit instrument met 47 snaren kom je tegen in orkesten.
Een harp kopen of huren?
Een harp kun je kopen, nieuw of tweedehands. Huren kan ook: vanaf ongeveer 40 euro per maand (huurkoop). Een harp aanschaffen kun je het beste doen in overleg met de docent.
Aanmelden via Muzecollectief
De les wordt gegeven door een docent van het Muzecollectief. Je kunt je hier direct aanmelden.
Aanmelden via Muzecollectief