Veelgestelde vragen schooldirecteur
Veelgestelde vragen
Heb je een vraag? Dan kun je altijd contact opnemen. Maar misschien helpt onderstaand lijstje je al op weg.
-
Hoe informeer ik ouders?
Ouders vinden het belangrijk dat de creativiteit van hun kind ontwikkeld wordt. Maar ze weten vaak niet wat er precies op school gebeurt. Om het je makkelijker te maken ouders te informeren over de cultuureducatieactiviteiten, hebben wij de volgende hulpmiddelen:
- We kunnen een ouderavond cultuureducatie organiseren. Interesse? Mail Lynn Kosakoy voor Lochem (l.kosakoy@muzehof.nl) en Lisette van den Berg voor Zutphen (l.vandenberg@muzehof.nl).
- Ouders uitnodigen om te kunnen helpen. Bijvoorbeeld bij een aantal projecten zijn rij-ouders nodig voor het vervoer naar een voorstelling.
-
Hoe kan je culturele omgeving je onderwijs verrijken?
Door je culturele omgeving bij je onderwijs te betrekken, haal je een bron van kennis, inspiratie en expertise in school. Daarbij vergroot je de betrokkenheid van kinderen bij de plek waar ze wonen. Het is de omgeving waarin ze zich bewegen, spelen, ontdekken, onderzoeken en die alle kinderen samen verbindt. Als kinderen op hun school in aanraking komen met hun culturele omgeving wordt de drempel minder hoog om in hun vrije tijd iets te gaan doen aan kunst en cultuur en zo hun talenten kunnen verdiepen.
-
Wat is Méér Muziek in de Klas Lokaal?
Het doel van stichting Méér Muziek in de Klas is dat eind 2020 alle 1,6 miljoen basisschoolkinderen in Nederland goed en structureel muziekonderwijs krijgen. Dat doen ze onder andere door basisscholen te verbinden met culturele instellingen en andere partijen, en door alle partijen die zich met muziekonderwijs bezighouden te laten samenwerken om elkaar te versterken om het gemeenschappelijke doel te bereiken.
In februari 2018 was een eerste verkenningsbijeenkomst Meer Muziek in de Klas Lokaal regio Zutphen-Lochem e.o., geïnitieerd door Muzehof in samenwerking met Méér Muziek in de Klas. Dit mondde uit in een feestelijke ondertekening van een convenant op 17 april 2019, waar 60 partijen vanuit diverse 'bloedgroepen' (onderwijs, muziekaanbieders, muziekverenigingen, Pabo/conservatoria, Centra voor de Kunsten/Cultuurpunten, gemeenten en ondernemers/fondsen) 'het kind' structurele muziekeducatie beloven. Muzehof is gevraagd dit traject verder te blijven aanjagen en coördineren, zodat deze belofte ook daadwerkelijk uitgevoerd gaat worden.
Meer info op onze pagina Méér Muziek in de Klas Lokaal
-
Wat kan ik doen voor gezinnen die geen geld hebben voor les?
Heb je op school kinderen uit gezinnen waar thuis geen geld is voor lessen op sport- en cultuurgebied? Als directeur kun je de leerkracht stimuleren alert te zijn op deze mogelijkheid. Ook deze kinderen willen buitenschools kunst- of sportlessen volgen. De leerkracht kent de gezinnen en het buitenschoolse lesaanbod in de omgeving.
Als daar in het gezin geen geld voor is, zijn er meerdere oplossingen voor.
Kijk op ons overzicht op tegemoetkoming in de kosten.