Veelgestelde vragen ICC
Veelgestelde vragen
Heb je een vraag? Dan kun je altijd contact opnemen. Maar misschien helpt onderstaand lijstje je al op weg.
-
Hoe kan je culturele omgeving je onderwijs verrijken?
Door je culturele omgeving bij je onderwijs te betrekken, haal je een bron van kennis, inspiratie en expertise in school. Daarbij vergroot je de betrokkenheid van kinderen bij de plek waar ze wonen. Het is de omgeving waarin ze zich bewegen, spelen, ontdekken, onderzoeken en die alle kinderen samen verbindt. Als kinderen op hun school in aanraking komen met hun culturele omgeving, wordt de drempel minder hoog om in hun vrije tijd iets te gaan doen aan kunst en cultuur en zo hun talenten te kunnen verdiepen.
-
Hoe informeer ik ouders?
Ouders vinden het belangrijk dat de creativiteit van hun kind ontwikkeld wordt. Maar ze weten vaak niet wat er precies op school gebeurt. Om het je gemakkelijker te maken ouders te informeren over de cultuureducatieactiviteiten, hebben we de volgende hulpmiddelen:
-
Wat is mijn taak als ICC’er?
Zowel in Zutphen als Lochem komen de ICC’ers drie keer per schooljaar bij elkaar in een overleg. In deze vergaderingen worden de cultuuractiviteiten besproken en ervaringen uitgewisseld en wordt om je feedback gevraagd. Zie ook Rollen en competenties van de cultuurcoördinator (link naar ICC’er uitleg overzicht).
-
Hoe kan ik extra cultuuractiviteiten afnemen?
Zutphen:
Wil je een extra keus maken, dan stimuleert de Muzehof dit met een bijdrage, zodat je tegen gereduceerd tarief hier gebruik van kunt maken.
De bijdrage en de extra kosten zijn per onderdeel verschillend. Je cultuurcoach kan je hierbij helpen.
Via het convenant kiest de leerkracht, in samenspraak met de ICC’er en/of cultuurcoach, één onderdeel uit het cultuurprogramma voor de groep of bouw.
Uit het CBP (CultuurBonusProgramma) kies je ook per groep een activiteit. Het aantal uren dat hiervoor per school beschikbaar is, is afhankelijk van het aantal leerlingen dat de school heeft (vraag je cultuurcoach). Dit samen is het basismenu, zonder extra kosten.
Lees meer op deze pagina.
Lochem:
De ICC'er in Lochem kiest meer activiteiten door meerdere componenten af te nemen. Neem contact op met je cultuurcoach.
-
Wie is mijn contactpersoon voor het kunstmenu en het cultuurprogramma?
Dit zijn de cultuurcoaches: Lynn Kosakoy voor Lisette van den Berg voor Zutphen. Marit Rodgers - Mook, medewerker organisatie en planning, regelt de planning.
-
Wat kan ik doen voor gezinnen die geen geld hebben voor les?
Heb je in de klas kinderen uit gezinnen waar thuis geen geld is voor lessen op kunst en cultuurgebied? Als leerkracht kun je deze kinderen aansporen om op les te gaan. Als daar in het gezin geen geld voor is, dan is er het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Dit fonds kan het lesgeld van deze kinderen vergoeden. Als leerkracht ken je de gezinnen en het buitenschoolse lesaanbod in je omgeving. Het Jeugdfonds Sport & Cultuur vraagt daarom of je intermediair wilt worden om de aanvraag in te dienen. Als intermediair voor dit fonds kan cultuurcoach en buurtsportcoach Julie de la Fuente ook de aanvraag doen.
Er zijn nog meerdere oplossingen voor tegemoetkoming in de kosten.